Delayed Float Bluf

Hoe werkt de delayed float bluf?
Als je float, dan doe je dit met de bedoeling de pot op een latere street te stelen. Dit werkt goed tegen spelers die vaak opgeven na een continuation bet als ze de flop gemist hebben en dus de turn check folden. Spelers die er zich van bewust zijn dat andere spelers hun kunnen floaten, kunnen de turn checken met marginale handen (bijvoorbeeld 2nd pair), met de intentie om de turn te check callen. In het geval dat je complete air hebt zul je dan moeten double barrelen om een kans te maken de pot te stelen.
Op de midstakes cashgames proberen veel tegenstanders je op een handrange te zetten en ze kennen het begrip floaten and reageren wellicht zoals ik hierboven beschrijf. Maar als ze de turn checken en jij checkt de turn behind, zullen veel spelers denken dat je een hand hebt met showdown value, omdat als je met air gefloat zou hebben, je de turn met je blufs gebet zou hebben.
Als je tegenstander de river ook checkt en je nu bet, zullen veel tegenstanders denken: “Villain checkte de turn, dus hij heeft iets en nu bet hij, dus moet hij nu wel aan het valuebetten zijn, want anders zou hij de river behindchecken”. Vervolgens zullen ze al hun marginale handen folden, omdat jij in hun gedachtegang een made hand representeert.
Dus deze bluf werkt het beste tegen spelers die je op een handrange proberen te zetten en die zich er niet van bewust zijn dat je deze bluf in je repertoire hebt. Op hogere stakes echter kennen goede regulars deze bluf, maar je kunt je spel hier natuurlijk op aanpassen en balanseren.